Branschregler

Nya regler 2015

ByggkeramikrÄdets branschregler för vÄtrum (BBV) Àr ett frivilligt regelsystem. För att BBV skall gÀlla mÄste reglerna avtalas mellan bestÀllare och behörig entreprenör. BBV uppfyller de tvingande regler som finns i Boverkets byggregler. Genom BBV blir dock kravet pÄ arbetets utförande högre. Eftersom BBV fÄtt en stark stÀllning pÄ marknaden, refereras ofta till att funktionen som uppnÄs genom BBV Àr ett mÄtt pÄ den fackmÀssighet som allmÀnt ska kunna krÀvas vid utförande av arbeten i vÄtrum.Detta kan till exempel medföra att en domstol i en tvist, utgÄr frÄn BBV nÀr fackmÀssighet skall bedömas, Àven om dessa regler inte föreskrivits.
FrÄn och med juni 2015 gÀller nya branschregler: BBV 15:1
De nya reglerna laddar du hem hÀr: ByggkeramikrÄdets branschregler för VÄtrum

Vad Àr branschregler?

Sedan 1989 företrÀds kakelbranschen i Sverige av ByggkeramikrÄdet (BKR) som Àgs av Kakelföreningen (KAF) och PlattsÀttningsentreprenörernas Riksförbund (PER). Det Àr BKRs huvudsakliga jobb att jobba för god anvÀndning av byggkeramik i Sverige det Àr de som administrerar och Àr ansvarig för informationen kring reglerna för branschen gÀllande tÀtskikt samt kakel och klinker i vÄtrum. Detta regelverk Àr de sÄ kallade branschreglerna gÄr sedan 2007 under namnet ByggkeramikrÄdets Branschregler för VÄtrum (BBV).

ByggkeramikrÄdets branschregler för vÄtrum (BBV) Àr ett frivilligt regelsystem. För att BBV skall gÀlla mÄste reglerna avtalas mellan bestÀllare och behörig entreprenör. BBV uppfyller de tvingande regler som finns i Boverkets byggregler. Genom BBV blir dock kravet pÄ arbetets utförande högre. Eftersom BBV fÄtt en stark stÀllning pÄ marknaden, refereras ofta till att funktionen som uppnÄs genom BBV Àr ett mÄtt pÄ den fackmÀssighet som allmÀnt ska kunna krÀvas vid utförande av arbeten i vÄtrum. Detta kan till exempel medföra att en domstol i en tvist, utgÄr frÄn BBV nÀr fackmÀssighet skall bedömas, Àven om dessa regler inte föreskrivits.

Hur blir jag behörig?

För att fÄ arbeta med tÀtskikt i vÄtutrymmen krÀvs behörighet enligt de gÀllande branschreglerna, bÄde för företaget samt den som utför arbetet. För att erhÄlla behörighet sÄ gÄr man utbildning hos just ByggkeramikrÄdet. Utbildningen för behörighet bestÄr av tre kurser, dÀr den tredje tillhandahÄlls av respektive tÀtskiktsleverantör dÄ den handlar om praktiskt tillÀmpning av det specifika godkÀnda tÀtskiktssystemet. Kontakta ByggkeramikrÄdet för att erhÄlla mer information eller om du vill anmÀla dig till utbildningen.

Telefon: 08-641 2125
E-post: info@bkr.se.
Webb: http://www.bkr.se

Vi tillhandahÄller Steg 3

Centro har tagit fram egna tÀtskiktssystem som uppfyller de av ByggkeramikrÄdet stÀllda kraven för godkÀnda tÀtskiktssystem. Vi erbjuder, som ett led i att sÀkerstÀlla arbetsutförandet kontinuerligt Steg 3 kurser i vÄra tÀtskiktsystem för vÄra professionella entreprenörer. Kontakta oss eller titta in i Proffskalendern för nÀrmaste lediga plats och bokningsmöjligheter.

Centro Kakel och Klinker AB - Sveriges ledande företag med yrkesbutiker för kakelproffs!

Om Proffsbutik.se

Proffsbutik.se Àgs och drivs av Centro Kakel och Klinker AB, Sveriges ledande företag med yrkesbutiker för kakelproffs!

Copyright © 2010 Centro Kakel och Klinker AB - Maila oss: kontakt@proffsbutik.se eller ring: 08-442 90 50